Drop Us An Email

info@bbss.co.za

Give Us a Call

+27 (0) 31 561 1484 (DBN) / +27 (0) 11 881 5709 (JHB)

Working Hours

Mon-Fri 08H00-17H00

Posebno je bogat riboflavinom i vitaminom A (236 IU/100G).

Posebno je bogat riboflavinom i vitaminom A (236 IU/100G).

Danas su Ruska unija, Kina, SAD i Argentina vodeći proizvođači usjeva suncokreta.

Suncokretovo sjemenke. Napomena za crna konusna sjemenki s glatkom površinskom i sivim prugama. Suncokretove jezgre

Suncokret cvjeta dobro pod dobro dreniranom vlašću, vapno tlo. Preferira dobru sunčevu svjetlost. Domaće sorte proizvode jednu veliku cvjetnu glavu (pseudanthium) na vrhu. Za razliku od svog domaćeg kultivarnog tipa, biljka divljih suncokreta pokazuje više grana, a svaka grana nosi svoju pojedinačnu cvjetnu glavu. Glava suncokreta sastoji se od dvije vrste cvjetova. While sterile, large, yellow petals (ray flowers) grow near its perimeter, the central disk is made up of numerous tiny fertile flowers arranged in concentric whorls, which subsequently convert into achenes (edible seeds).

< Tbody>

Suncokretovo polje.

Sjemenke suncokreta su oko 6 mm do duljine 10 mm, stožastog s glatkom površinom. Njihov crni vanjski kaput (trup) zatvori je jedan, sivo-bijeli jestivi kišnik iznutra. Svaka glava suncokreta može držati nekoliko stotina sjemenki jestivih ulja.

Zdravstvene prednosti sjemenki suncokreta

Ukusne, orašaste i hrskave sjemenke suncokreta široko se smatraju zdravom hranom. Visoko su energije; 100 g sjemenki drži oko 584 kalorije. Unatoč tome, oni su jedan od nevjerojatnih izvora zdravlja koji imaju koristi hranjivim tvarima, mineralima, antioksidansima i vitaminima.

Veliki dio njihovih kalorija dolazi iz masnih kiselina. Sjemenke su posebno bogate poli-nezasićenom linolnom kiselinom masnih kiselina, koja u njima čini više od 50% masnih kiselina. Također su dobri u mono-nezasićenoj oleinskoj kiselini koja pomaže sniziti LDL ili loš kolesterol i povećava HDL ili dobar kolesterol u krvi. Istraživačke studije sugeriraju da je mediteranska prehrana bogata mononezasićenim mastima pomaže u sprječavanju koronarnih bolesti arterija, a udaru favorizirajući zdrav lipidni profil u serumu.

Kao i kod drugih sjemenki i orašastih plodova, suncokret je i izvrstan izvor proteina napunjenih finom kvalitetom aminokiselina poput triptofana koji su ključni za rast, posebno kod djece. Samo 100 g sjemena pruža oko 21 g proteina (37% dnevno preporučenih vrijednosti).

Također, sjemenke suncokreta sadrže zdravlje koje imaju koristi od polifenolnih spojeva kao što su klorogena kiselina, kiin kiselina i kofeinska kiselina. Ovi spojevi su prirodni antioksidanti, koji pomažu u uklanjanju štetnih oksidacijskih molekula iz tijela. Nadalje, klorogena kiselina pomaže u smanjenju razine šećera u krvi ograničavanjem raspada glikogena u jetri.

Nadalje, sjemenke su doista vrlo bogat izvor vitamina-E; sadrže oko 35,17 g na 100 g (oko 234% RDA). Vitamin-e je moćan antioksidans topiv lipid koji je potreban za održavanje integriteta staničnih membrana sluznih membrana i kože štiteći ga od štetnih radikala bez kisika.

Suncokret je jedan od najboljih izvora od B-kompleks skupina vitamina. Oni su vrlo dobri izvori vitamina B-kompleksa kao što su niacin, folna kiselina, tiamin (vitamin B1), piridoksin (vitamin B6), pantotenska kiselina i riboflavin.

Sunflowers su nevjerojatni izvori folne kiseline. 100 g jezgra sadrži 227 µg folne kiseline, što je oko 37% preporučenog dnevnog unosa. Folna kiselina je ključna za sintezu DNA. Kada se daju očekuje se majkama tijekom peri-koncepcija, to može spriječiti oštećenja cijevi u bebi.

niacin i piridoksin su drugi vitamini B-kompleksa B-kompleksa koji se obilno nalaze u sjemenkama suncokreta. Oko 8,35 mg ili 52% dnevno potrebnih razina niacina osigurava samo 100 g sjemena. Niacin pomaže u smanjenju razine LDL-kolesterola u krvi. Osim toga, pojačava aktivnost GABA unutar mozga, što zauzvrat pomaže u smanjenju anksioznosti i neuroze.

Sjemenke su nevjerojatno bogati izvori mnogih esencijalnih minerala. Kalcij, željezo, mangan, cink, magnezij, selen i bakar posebno su koncentrirani u sjemenkama suncokreta. Mnogi od ovih minerala igraju vitalnu ulogu u mineralizaciji kostiju, proizvodnji crvenih krvnih stanica, izlučivanju enzima, proizvodnji hormona, kao i regulaciji srčanih i skeletnih mišićnih aktivnosti.

samo nekoliko jezgara suncokreta dnevno Pruža velik dio preporučene razine fenolnih antioksidansa, minerala, vitamina i proteina.

Pogledajte u nastavku tablicu za dubinsku analizu hranjivih sastojaka: prehrana sjemenki suncokreta (Hentianthus annuus), sušene, osušene , Vrijednosti na 100 g. (Izvor: Nacionalna baza podataka o hranjivim tvarima) Načelozemutralna vrijednost RDAEnergy584 kcal29%ugljikohidrata20 G15%Protein20,78 G37%Ukupna FAT51,46 G172%COLESTEST0 µG0%MG0%FOBENS8.6 Mg52%Pantotenska kiselina1,130 mg22%piridoksin1,345 mg103%riboflavin0,355 mg27%tiamin1,480 mg123%vitamin A50 MGPPERS C1,7 MGCYS C1,77 MGCINSIN C1,7%MGCSIN C1GCASIN C1,7%MGCSIN ELGASIN ELGINSIN C1CASIN C1CI VITAMIN E35%MGSINSIN ELGINSIN IUSINSINSKIH MGSINSKA .800 mg200%željezo5,25 mg63%magnezij325 mg81%mangan1,950 Mg85%fosfor 660 mg94%selen53 µg96%cink5,00 mg45%fito-nutarrijentscaroten-ß30 µg–kripto-ksantin-ß0 µg-lutav-zeaksanthin0-u

izbora i skladištenja Poljoprivredna polja, glave suncokreta mogu biti spremne za berbu nakon što postanu smeđa i osuše. Općenito, sjeme namijenjenih upotrebi u slastičarnicama nešto su veće, slatke i imaju prugaste trupove. Sjemenke suncokreta tipa ulja karakteriziraju mala veličina, imaju više uljanog sadržaja i imaju crne trupe. Međutim, obje vrste sjemenki mogu se koristiti u bilo koju svrhu. U trgovinama se može odabrati za upotrebu, zaluđeno, pečeno, pečeno, pečeno, slano, itd. Izbjegavajte tanko, sjemenke ili stare zalihe, jer imaju tendenciju da nisu u okusu.

kod kuće, pohranite cijelo sjeme na sobnoj temperaturi u kanti ili staklenku. Međutim, suncokretove jezgre trebaju biti postavljene unutar hermetičkog spremnika i pohranjene u hladnjaku.

kulinarske uporabe

Trenutno se sjemenke suncokreta uglavnom koriste za pritisak ulja za kuhanje. Još uvijek su favorizirani u slastičarnicama i kao hrana za ptice. Kao i kod sjemenki bundeve, sjemenke suncokreta također su popularne, ukusne, nisko-masne zalogaje.

Evo nekoliko savjeta za posluživanje:

pečene i slane, mogu se uživati kao zdravi kao zdravi zalogaj.

Oni dodaju hrskavost salatama.

Posipajte suncokretove koštice preko jela s prženim rukom ili utaženo povrće kao ukras.

Sjemenke se mogu obložiti čokoladom , kandirane ili dodane u kolačima i muffinima.

Sjemenke se mogu dodati u preljeve za salatu, kasice ili peciva.

U Njemačkoj i drugim srednjoeuropskim regijama, brašno je napravljeno Iz sjemena se koristi za izradu tamnog kruha, Sonnenblumenbrot (kruh od suncokreta).

Suncokretov sjemenki maslac, koji se prodaje kao sunčanica, prikladna je alternativa u alergijama na kikiriki.

sigurnosni profil

Alergija je relativno rijetka alergija sjemenki suncokreta relativno rijetka, za razliku od orašastih plodova kikirikija ili stabala (orah, orah, lješnjak, itd.). Međutim, kod nekih osjetljivih pojedinaca, njegove reakcije mogu uključivati svrbež kože, kihanje, svrbež u očima, gastritis, povraćanje itd., Stoga se savjetuje da izbjegne uporabu sjemena u poznatim alergijskim osobama. (Medicinski odricanje).

≺≺ Natrag na orašaste plodove i sjemenke iz prehrane sjemenki suncokreta. Posjetite ovdje za impresivan popis orašastih plodova s potpunim ilustracijama njihovih činjenica o prehrani i zdravstvenih prednosti.

≺≺ Natrag na početnu stranicu.

Daljnji resursi:

USDA Nacionalna baza podataka hranjivih sastojaka.

Stanford Schools of Medicine Informacije o karcinomu Page-prehrana za smanjenje rizika od raka.

Smjernice za proizvodnju-Sunflower-PDF.

Činjenice o prehrani sira sa sirom

Jednostavni, mliječni aromatizirani sir, sa svojom imidžom zdrave prehrane, jedna je od najpopularnijih sorti sira u Sjedinjenim Državama i izbor je za sve koji slijede nisko -Fat dijeta.

Tehnika izrade sira od sira datira od tisuća godina u Europi, pri čemu su tradicionalni stočari naučili umjetnost očuvanja viška kvrgavog mlijeka kako bi se prirodno kukali, a zatim ga dodatno prerađivali do mekanog sira .

Svježi sir. Ljubaznošću: Marco Verch

Priprema sira sira:

Tradicionalno se, sir sa sirom priprema iz pasteuriziranog i preskočenog kravljeg mlijeka. Upotreba čistog, saniranog pribora za mlijeko ključ je kvalitetnog sira. Prvo zagrijte mlijeko na 70 ° F. Zatim dodajte 3 unce startera svakom galonu pasteriziranog skijavog mlijeka kako biste ga zli. Općenito, svježe napravljeno, kultivirani pire od leptira koristi se kao starter. Temeljito pomiješajte starter u skijasto mlijeko miješajući najmanje 3 minute.

Neka smjesa sjedi 12 do 14 sati dok postupak stečanja dovrši. Tijekom postavljanja, određene bakterije u starteru mijenjaju laktozu (mliječni šećer) u mliječnu kiselinu, što je kiseli spoj. Kad je razvijeno dovoljno mliječne kiseline u Skim mlijeku, ona se uvlači kazein, koji je glavni protein mlijeka.

Zatim provjerite je li skuta, koja bi trebala biti čvrsta i čvrsta i proizvesti oštre, glatke Razbijte, umočite prst na nagib i polako se podignete. Okus bi u ovom trenutku trebao biti čist i ugodno kiseo.

Skidač je narezao vodoravno i okomito na ujednačene 1/2 kocke tako da gotovi sir nalikuje jezgre kokica. Ostavite da se skuta tiho sjedi 10 minuta. Zatim zagrijte spremnik i postepeno povećavajte temperaturu skute i sirutke u roku od 1 sata na oko 120 °. Zbog toga se sirutka brzo odvoji i pomaže u razvoju čvrstog tijela u skutu. Miješajte dovoljno često da spriječite da se čestice skuta slegnu na dno i spoje zajedno. Ako se pravilno zagrijavaju i miješaju, čestice skuta zadržat će svoje originalne oblike.

Ohladiti posudu kada granule skute postanu čvrste i mesne. Uklonite sirutku i operite skutu u hladnoj vodi više puta dok sva sirutka nije otišla. Zatim, ocijedite u kolaču ili kroz sira, dok voda ne prestane slobodno kapljati 30 minuta alkotox mišljenja Kliknite ovdje.

Dalje, kreirati i soliti skutu, isprazniti je u zdjelu i dodavati oko 100 g slatkog vrhnja i jednog žličica soli koja će okusiti svaki kilogram. Kremu i sol temeljito pomiješajte u sir, prekrijte zdjelu i držite u hladnjaku dok se ne koristi. Ako se tijekom cijelog procesa proizvodnje koriste dobre sanitarne mjere opreza, sir bi trebao biti pod hlađenjem 1 do 2 tjedna bez kvarenja.

Zdravstvene prednosti sira

Sir sir je jedan od hranjivi, niskokalorični mliječni proizvodi; Nosi samo 81 CAL/100G. Sadrži 10-15% proteina i male količine visokokaloričnih masti i šećera. Stoga je prilično popularna i izvrsna hrana za ljude koji dijele.

Sadrži dobre količine kalcija i fosfora; i zajedno s vitaminom-D, sir od sira osigurava dovoljno hranjivih sastojaka za rast kostiju, posebno kod djece.

Omogućuje visokokvalitetne proteine koji je bogat svim esencijalnim aminokiselinama potrebnim za rast i razvoj i pomoć Ostanite zdravi.

Sir od sira je mliječni proizvod s niskom laktozom i sadrži minimalnu količinu laktoze (0,1 g/oz) što ga čini jednim od dobrih izvora proteina i minerala za one s netolerancijom na laktozu. Tijekom procesa stenjanja, većina prirodnih laktoze u mlijeku pretvara se u lakše probavljivu mliječnu kiselinu.

Kao i drugi mliječni proizvodi, kućica bez glutena. Stoga je važan izvor hrane bez glutena koja je bogata proteinima, mineralima i vitaminima.

To je proizvod zdrave hrane jer većina sastojaka u skijastom mlijeku podvrgava se biokemijskim promjenama u lakše probavljive i probavi su Proizvodi koji imaju koristi od zdravlja.

Cottage sadrži sve vitamine dostupne u mlijeku, i masnoću i B-kompleks grupe vitamina. Posebno je bogat riboflavinom i vitaminom A (236 IU/100 g).

je mekan i svježi sir, vikendica sadrži skromne razine minerala, posebno kalcij (10% RDI), fosfor (22% od 22% od 22% RDI) i magnezij.

Pogledajte tablicu u nastavku za dubinsku analizu hranjivih sastojaka: sir od sira, hranjiva vrijednost/100 g. (Izvor: USDA Nacionalna baza podataka o hranjivim tvarima) PrincipENiend Valuecent RDAEnergy84 Kcal4%ugljikohidrata4,31 g 3,3%proteina111110%Ukupno masnoće2,3 g 11%dijetalna vlakna0 g 0%Vitaminislins10 µg 2,5%niacin. Dostupno tijekom cijele godine u trgovinama i mliječnim kabinama. Može se pronaći kremasta, velika ili mala skuta, nefat, običan (ne-obloženi bez letača, s voćem/ povrćem, niskom masnoćom, osnovanom laktozom, bez natrija itd. Na tržištima.

Kupite svježi sir u zapečaćenim posudama/paketima iz rashlađenog dijela trgovina. Izbjegavajte bilo koji izvan aromatiziranih proizvoda izvan datuma.

Skladištenje

Kao i većina mliječnih proizvoda, sir za sir vrlo je pokvarljivo. Ako ga pripremite kod kuće, često napravite male serije i dobro ga čuvajte u hladnjaku do tjedan dana.

Hrana koristi

Sir za kuhanje je prekrasna mliječna proizvoda Proizvod koji je tako prikladan i svestran za upotrebu. Možete uživati u njemu s malo začina. Dobro se slaže s voćem i povrćem.

Sir za kuhanje može se koristiti u kuhanju, ali se uglavnom koristi za izradu grickalica i salate. Dodaju se sol i malo mlijeka ili vrhnja, a mnoge sorte aromatizirane. Recepti koji pozivaju na korištenje sira su predjela, muffini, tost, kruh, sendviči, salate i preljeve za salatu, MA U jelima i desertima.

Evo nekoliko savjeta za posluživanje

SOTERE CHEEES palačinka (pierogi). Ljubaznošću: Corey Taratuta

Uživajte u svježem vikendici pomiješanom s širokim brojem hrane, poput salata, jogurta, voća, kao dip, i kao zamjena Za majonezu.

U Njemačkoj se kuhani sir kuha s maslacem, soli i slatkom vrhnjem za pripremu krem sira (SchmierKase, poznat i kao nizozemski sir).

Može se pomiješati s mlijekom za pripremu umaka od tjestenine.

Pripremite Poljske u stilove punjene knedle (pierogi)-služene s medenim senfom ili desert u ukrajinom stilu (varenyky) s punjenjem borovnice, Sweet Cothege sir, Billberies i ostalo voće.

Syrniki (SыRNIKI) tradicionalno je rusko jelo od slatkih palačinki napravljeno od sira.

Sigurnosni profil

za razliku od tvrdog i starije sireve, vikendica ima malo natrijevih i zasićenih masti, pa se stoga preporučuje kao zdravi mliječni proizvod za one koji na prehrani s niskim natrijevim i masnim prehranama.

Skim-Mink Cothing sir sadrži male količine od malih količina Tiramin i mogu ih jesti u malim količinama od strane onih na prehrani s ograničenom tiraminom.

Izvor: Queensland vladin-niska tiraminska dijeta: maoi’s i dijeta.

također pročitajte ≻ ≻ ≻-

≻≻ ≻≻ ≻≻ ≻≻ ≻≻ ≻≻ ≻≻ Cheddar činjenice o prehrani sira.

≻≻-aricotta činjenice o prehrani sira.

≻≻ ≻≻-leđa do mliječnih proizvoda od činjenica o prehrani sira.

≻≻-leđa do početne stranice.

dalje Resursi:

USDA Nacionalna baza podataka hranjivih sastojaka. (otvara se u novom prozoru).

Izrada sira u kući. (otvara se u novom prozoru).

Vlada Queenslanda- Dijeta s niskom tiraminom ..

Chia sjemenke Prehrambene činjenice

Jesu li sjemenke chia prepune svih hranjivih sastojaka kako bi ih označile kao Numero Uno, Ultimate Organizaci? Alternativno, jesu li to samo još jedan novi ulaz u spektar prehrambenih proizvoda takozvanih superhrana?

chia su sitne, duguljaste uljane sjemenke koje su drevni Azteci konzumirali kao jedna od spajalica. Uslijed je, u stvari, u istoj mjeri uzgajao kukuruz i amarant od strane domorodačkih Meksikanaca.

Prehrambeni stručnjaci vjeruju da Chia na vrhu liste funkcionalne hrane zbog svojih zdravih prehrambenih svojstava. U stvari, planeri prehrane sada gledaju na Chia kao jedan, cjelovit izvor fitonutrijenata poput omega -3 masnih kiselina (α -linolenske kiseline), antioksidansa, minerala, vitamina i dijetalnih vlakana sastavljenih u pravim omjerima.

Contents